сряда, 17 август 2011 г.

Става ли принц Хари за руски цар?

Бившият руски дипломат, а сега журналист Александър Баунов предлага да се възстанови монархият в Русия, а на трона да се качи не кой друг, а британският принц Хари, пише Daily Mail.

" Нека да приема паради, да ходи на гости, да дава обеди и да поздравява за Нова година...Ние нямаме кралски сватби и аз не виждам нищо добро в това", пише Баунов. "Целият ни придворен живот се върти около депутати със свръхтегло, бездарни певци и бивши участници в реалити шоута. При вида на кралската сватба и подготовката за нея си мисля, че е хубаво да възстановим в Русия монархията..."

Пред журналист от Daily Mail Баунов предлага на принц Хари да се повери " символична роля на държавен глава", за да могат Владимир Путин и Дмитрий Медведев " да се концентрират върху политиката и управлението на страната". Баунов отбелязва, че в момента няма безспорни претенденти за трона на Романови, а впрочем прапрабабата на принц Хари е била великата княгиня Олга Константиновна, внучка на Николай Първи и братовчедка на Александър ІІІ, а цар Николай ІІ е бил неин далечен племенник. Освен това, убеден е бившият дипломат, Хари няма да има никакъв проблем да си намери " симпатична руска невеста".

В последните години имаше предложение царството да се даде на принц Майкъл Кентски, който също така е свързан кръвно с последния руски цар, а на всичкото отгоре толкова прилича на него, че при честите му посещения в Русия стари жени са падали на колене при вида му. Както показва проведена миналата година он- лайн анкета, чиито данни цитира таблоидът, 39% от жителите на Русия искат възстановяване на монархията, докато едва 24% поддържат сегашния строй, а само 12% биха искали да живеят при комунизма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар