сряда, 17 август 2011 г.

Принцеса Летисия – Съвременната Пепеляшка


Летисия Ортиз Рокасолано е родена на 15 септември 1972 г. в Овиедо, Испания. Когато е на 15 г. семейството й се мести в Мадрид. След като получава магистърска степен по аудио-визуална журналистика, Летисия започва да работи за медии като “Нова Испания”, “ABC” и агенция “EFE”. Бъдещата принцеса на Испания прекарва известно време в Мексико, но скоро след това се завръща отново в родината си. Факт, който ще се окаже съдбовен за момичето от средната класа.
Натрупаният опит в различни медии и отразяването на събития като терористичните атаки от 11 септември, падането на Саддам Хюсеин и др. са повод Летисия да бъде удостоена с журналистическа награда през 2001 г. Година по-късно, по време на вечеря, Ортиз се запознава с принц Фелипе, престлонаследник на испанския трон. В продължение на 12 месеца те се срещат тайно, но на 1 ноември 2003 г. обявяват официално връзката и годежа си. Въпреки, че Летисия принадлежи към средната класа и има един развод зад гърба си (първият й брак продължава едва една година и двойката няма деца), тя е благосклонно приета от крал Хуан Карлос и кралица София. В началото на 2004 г., само няколко месеца преди сватбата гръмва новината: Летисия е позирала гола за мексикански художник, който публично обявява, че ще покаже картината. Тя отрича категорично, като заявява, че е използвано нейното лице, наложено върху чуждо тяло. Въпреки скандала, на 22 май 2004 г. Летисия се омъжва за принц Филип и сбъдва мечтата на милиони момичета по света. Оказва се, че приказките се случват и в живота. Двойката има две дъщери – инфантите Леонор и София. Кръстник на София е българският княз Константин Асен
Принцеса Летисия подкрепя испанската мода, като се появява на публични събития в тоалети на испански дизайнери. Във всекидневния й гардероб облеклата са предимно на Мигел Паласио, Адолфо Домингез или Фелипе Варела, докато вечерните рокли са дело основно на Лоренцо Каприле. Сватбената й рокля е създадена от Мануел Пертегаз. Летисия предпочита аксесоарите на Ив Сен Лоран и Маноло Бланик, Пура Лопез или Сара Наваро. За годежа си избира тоалет на Джорджо Армани, пристрастна е към “Гучи” и “Джими Чу”.
През 2006 г. Летисия влиза в клюкарските колони заради своя “моден проблем”, както медиите наричат тогава инцидента. По време на официална визита, силният вятър повдига полата на принцесата и всички виждат бельото й. “Гугъл” отчита неколкократно повишаване на търсенията, включващи нейното име.


Няма коментари:

Публикуване на коментар